lördag 29 november 2014

Hortuskrukan.

Första  advent, ett litet julklappstips kanske,
annars kan man ju köpa present till sig själv!!
 
Lite vacker inredning inför julen, kanske något att önska sig.
Den vackra Hortuskrukan av Josef Frank, sälj på Svensk Tenn.
Just nu ser man mycket av denna kruka i bloggar, den har blivit en önskepresent.
Den ursprungliga modellen gjordes i mässing av Josef Frank 1938 men under kriget kom glasmodellen in.
Idag finns den att köpa i grön, blå och klar glasmassa medan den röda finns i antikaffärer eller på auktionsmarknaden.
Senaste noteringen jag såg för en röd kruka var 4200:- kronor + provision , slutpriset blir då ca 5000:- Riktigt samlarobjekt.
Mässingsrukan finns i flera storlekar.

Mässingskrukan i mellanstorlek kostar 850:- kr. Glaskrukorna kostar 1.950:- 

 

    Vackert till advent. Rumsgranen är så fin. Jag hittade min på ICA för 99:- kronor.



                                  
Bilder från nätet. Vackert! 
Önskar Er en fin helg.
 
Hälsning Christina
                 

torsdag 20 november 2014

Handarbetets Vänner 140 År.

Hej!
 
Vet Du något som är väldigt INNE just nu!?
Jo, Handarbetets Vänner.
Japanerna är som tokiga.............ALLA vill ha hantverk.
Hela världen skriker efter vårt kulturarv.
Visst är det spännnade, detta som ibland räknats som slöseri med kvinnokraft.
 
Handarbetets vänner står på flera generationer av starka kvinnor. Organisationen grundades 1874 av Sophie Adlersparre, en av pionjärerna i den svenska kvinnorörelsen som var med i starten av Fredrika Bremer-förbundet. Vid sin sida vid grundandet hade Adlersparre Hanna Winge och Molly Rothlieb. Hanna Winge var i flera år efter grundandet Handarbetets vänners konstnärlige ledare.
Sophie Adlersparre, känd under författarpseudonymen Esselde, startade även kvällsskola för unga kvinnor från arbetarklassen och var redaktör för tidningen Tidskrift för hemmet, som senare bytte namn till Hertha.
 
Handarbetets vänner, eller HV som det oftare kallas, har haft flera olika inriktningar, beroende på ledaren. I år fyller Handarbetets vänner 140 år och det firas med rekryteringen av en riktigt tung vd, tillika tidigare student på HV:s egen skola. Lotta Ahlvar har arbetat i tolv år för Moderådet och har lång och gedigen utbildning inom mode- och textildesign, bland annat från Tillskärarakademin och Lennings textilinstitut. Och så har hon självklart även studerat vid Handarbetets vänners egen skola.
 


 
Observera den matchande dockan! Edna Martin formgav kuddar och dockor att göra själv som fanns till försäljning på Handarbetets Vänner under 50- och 60-talen. Nu undersöker man sätt att få dem i produktion igen. (Foto Kurbits)
 
 Bild från Kurbits.
 


Delsbotröjan.
 

Anna Holmquist (t v) formgivare och doktorand hänger upp textilkonstverket framför altartavlan tillsammans med sömmerskorna.
 
Kolla gärna in HV-skolan.
Mycket spännnande läsning.
Vill Du gå en kurs, räkna med långa köer!!!
 
Vilken tur jag har som tillhör "Stickorna", en litet stickgäng som träffas några timmar varje vecka,
år ut och år in!
Vad vi är INNE!
 
Hälsning Christina

torsdag 13 november 2014

Äntligen är boken här!

 
Hej!
 
Nu har jag väntat och väntat och nu har boken äntligen kommit.
Sanna Ehdin Anandalas bok "Nya självläkande människan".
Hennes första "Den självläkande människan" kom 1999.
Den är nästan sönderläst.
Nu ser jag fram mot den uppdaterade versionen.
Boken är min bibel!
 
 
Gamla och nya boken.
 

 
Här kan Du följa Sanna http://blogg.passagen.se/sannaehdin/ 
 
 
 
Om Sanna Ehdin Anandala:

Sanna Ehdin Anandala, fil. dr, immunolog och verksam som fri forskare, föreläsare och författare till tolv böcker som sålt i en miljon exemplar och böcker finns utgivna i tio länder.

Sanna Ehdin Anandala har en doktorsgrad från Lunds universitet (1988)* och gjorde därefter ett par års post-doc forskning i immunterapi och neuroimmunologi vid ett av USA´s främsta forskningsinstitut: Scripps Research Institute i La Jolla, södra Kalifornien (1989–92).

Sedan 1991 har hon ägnat sig åt självläkning och systemhälsa, vilket innebär att se till helheten och sambandet mellan kroppen, tankar, känslor, själen och hälsan. Sanna anlitas som expert och konsult i dessa områden och medverkar ofta i tidningar, tv och radio.

Sanna Ehdin Anandala anses vara "den främsta företrädaren för den nya hälsovågen" (SvD juli 04) och hennes hemsida har cirka 200 000 besökare varje månad. 2002 utsågs Sanna Ehdin till Sveriges populäraste föreläsare av tidskriften Veckans affärer. Hon har gett över 450 föreläsningar för över 100 000 människor om självläkning, kost, helhetshälsa och livsstilsändringar för företag, kommuner, landsting, föreningar och allmänheten.

Sedan Den självläkande människan kom ut 1999 har Sanna Ehdin intervjuats i över 250 artiklar i tidningar och månadsmagasin samt medverkat i mängder av TV- och radio-program. Sanna är också verksam som konstnär och ger utbildning i Art from your Heart™.

2009-2011 var Sanna Ehdin ledamot i styrelsen för det börsnoterade företaget Ellen AB som säljer probiotiska tamponger. Sedan 2003 är Sanna med i expertkommitén för ANH - Alliance for Natural Health i Europa, och hon har undervisat om självläkning vid bl a KAM-kursen vid Karolinska institutet, på Scripps Center for Integrative Medicine i Kalifornien och vid Center for Integrative Medicine at the University of Arizona.

Tidigare uppdrag inkluderar bland annat styrelsemedlem i det börsnoterade Functional food-företaget Biogaia AB 1999-2003 och skribent av hälsokrönikor och hälsoartiklar i Dagens Industri 1999-2003.
Hälsning Christina


måndag 3 november 2014

Home Made!

 
Hej!
Vi har gjort en present.
Maken och jag.
Jag köpte lite kopparrör på en rörfirma.
Detta blev resultatet.
Fint va?
Det är bara att låta fantasin spela, tänk på att kopparrör är rätt dyrt.
Jag tyckte den blev jätteläcker.
Vi gjorde den ganska enkel.
 



 
Detta material köpte jag!
Mottagaren blev glad!
 
Hälsning Christina