Hej!
Här kommer ett efterfrågat recept!
Ska Du göra något enkelt och väldigt gott.
Gör min lyxiga goda knäckiga toscakaka.
Christinas toscakaka.
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 gr smör
1 ägg
1 dl gräddfil
Glasyr:
100 gr hasselnötter
100 gr sötmandel
50 gr smör
1/2 dl strösocker
1 msk mjöl
1 msk sirap
1 msk mjölk
smör och ströbröd till formen.
Gör så här:
Skålla och skala mandeln.
Rosta hasselnötterna, rensa bort skalet (i en handduk).
Hacka hälften av nötterna och mandeln.
Resten ska vara hela.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull,
låt det inte koka.
Blanda allt.
Smeten:
Rör samman mjukt smör och socker.
Tillsätt sedan ägg, gräddfil och övriga ingredienser.
Smöra och bröa formen, slå i smeten.
Grädda i 25 - 30 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader.
Fördela toscasmeten över kakan.
Grädda mitt i ugnen i 5 - 10 minuter.
Låt kakan svalna en stund innan den lossas från formen.
Bara njut!
Är nästan som godast dagen efter den bakats!
Är nästan som godast dagen efter den bakats!
Lycka till.
Hälsning Christina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar