Hej!
Jag sitter just på tåget till Stockholm och får flera förfrågningar om Karins goda kaka med konjak.
Så här kommer receptet i repris från min blogg Tomorrow is another Chardonnay.
Kakan gör dock ett stort ingrepp i konjaksflaskan..........1 dl!!
Karins konjakskaka.
250 smör
4 dl socker
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 dl konjak
Vispa mjukt smör med sockret, tillsätt äggen.
Blanda i övriga ingredienser.
Slå smeten i en smörad och bröad form.
Du kan använda kokosflingor om du vill!
Mitt i ugnen, 175 grader, i 55 minuter.
Min väninnor är så duktiga på "att-slänga-ihop-något".
Denna kaka är bara Mums-Mums.
Så saftig och god.
Lycka till.
En variant av kakan, i denna är det saffran. Passar bra i adventstid.
Kakan är supergod. Gör den!
KRAM C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar