tisdag 24 november 2015

Kaka med konjak i !

Hej!
Jag sitter just på tåget till Stockholm och får flera förfrågningar om Karins goda kaka med konjak.
Så här kommer receptet i repris från min blogg Tomorrow is another Chardonnay.
Kakan gör dock ett stort ingrepp i konjaksflaskan..........1 dl!!

Karins konjakskaka.
250  smör
4 dl socker
 1 msk vaniljsocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl konjak
 
 
Vispa mjukt smör med sockret, tillsätt äggen.
Blanda i övriga ingredienser.
Slå smeten i en smörad och bröad form.
Du kan använda kokosflingor om du vill!
Mitt i ugnen, 175 grader, i 55 minuter.
Min väninnor är så duktiga på "att-slänga-ihop-något".
Denna kaka är bara Mums-Mums.
Så saftig och god.
Lycka till.
 




En variant av kakan, i denna är det saffran. Passar bra i adventstid.
Kakan är supergod. Gör den!

KRAM C


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar