måndag 6 mars 2017

Kolloidalt silver.........silvergrogg


Hej!
Detta måste jag förmedla om:
Kolloidalt silver.
Er uppgift blir att om ni gillar det för ni det vidare.
Gillar ni det inte glömmer ni detta direkt.
Alla måste fatta sina egna beslut.
SNÄLLA, mycket text men LÄS!

Tipset fick jag av min son Christofer som påminde sig en arbetskamrat somvarit sjuk och mycket dålig i lunginflammation.
Han blev botad av kolloidalt silver s.k silvergrogg.
Jag hade då haft lunginflammation i fem veckor och ätit tre antibiotikakurer, kortison, 
Hostmedicin och olika värktabletter.
Urdålig kände jag mej, hosta, kräkningar och svimningar.
Kom inte ur sängen.
Sex läkarbesök på grund av tre olika infektioner på olika ställen i kroppen kanske pga
antibiotikan eller nedsatt immunförsvar.
Min son sa till mej (om du vågar) "ta en silvergrogg, mamma".
Aldrig hör talas om silvergrogg! "Läs på nätet" sa han.
Och det gjorde jag..........en hel natt!
Det finns hur mycket info som helst.
Dagen därpå åkte maken till Life och köpte Kolloidalt silver det är vattenrening!
Förr fanns detta på Apoteket idag marknadsförs det som ett vattenreningspreparat.

När jag mixade min silvergrogg hade jag 91 i sänka.
Sänka hade varit hög i fem veckor trots tre antibiotikakurer.
Efter några groggar kollade jag sänkan på läkarstationen, jag hade 14!Min silvergrogg.
1/2 dl kolloidalt silver
1/2 dl rödvin
1/2 pressad citron
Jag tog 1 tsk var femte minut rullade runt i munnen och svalde.
Tills det tog slut ca 1 timme.

Det finns på Facebook en sida som heter Kolloidalt silver 3,0.
Man får fråga om att gå med i gruppen.

Just nu läser jag om barn som har vattenkoppor och blir otroligt hjälpta av
Att baddas med KS .
Jag läser om leverfläckar på huden som baddas med askorbinsyra och KS. Leverfläckarna faller bort.
Jag läser om prostatavärden som är skyhöga som blir låga av KS.
Jag läser om urinväginfektioner.
Jag läser om cancer.
Jag läser om kräksjuka
Läs själv...........

Det bästa i kråksången är att KS är totalt ofarligt att förtära.
Läs WHO utredning.


Jag vill poängtera att texten nedan har jag inte skrivit utan är skriven av
www.morotsliv.com läs på hennes blogg, sök på kolloidalt silver.
Fantastisk text. 
Läs gärna hela texten, ta dig tid, väl använd tid.


Morotslivs text.

Historia

På medeltiden användes silvernitrat mot nervsystemsjukdomar som epilepsi och nervskador vid syfilis. Silverfolie och silvernät har använts för att skydda sår mot infektioner. Förr droppades lapis (= silvernitrat) också i ögonen på nyfödda för att ta död på bakterier som kunde orsaka ögonskador. I Sverige används silver i dag inom brännskadevården och lapis används mot fotvårtor.
Under den Amerikanska pionjärtiden, Vilda Västern, brukade nybyggare lägga en silverdollar i mjölkkannans botten för att hindra att mjölken blev sur. (Experimentera själv genom ta två glas och hälla upp lite mjölk i dessa. Lägg ca en halv procent med KS i det ena glaset, rör om och låt stå i rumstemperatur några dagar och se resultatet.) Det sägs att man använde silverjoner till att förlänga hållbarheten på mjölk i USA också någon gång i början av 1900-talet. Och i Argentina så lär man faktiskt använda silverjoner som konserveringsmedel i vin. Men när man exporterar sina viner så måste man tyvärr använda sig av sulfiter som konserveringsämne idag. Synd.
KS användes alltså tidigare inom sjukvården, men då antibiotikan uppfanns i slutet av 1930-talet så tog den över marknaden och silvret föll i glömska. Livsmedelsverket har nyligen förbjudit försäljning av KS som kosttillskott så det får endast säljas som vattenrening nu.
Man kan även köpa EMS salva som är bra vid till exempel brännskador eller svampangrepp.

Några exempel på var, när och hur man kan använda KS:

 • Acne, Acne Rosacea. Förbättras oftast när man smörjer med silversalva och dricker kolloidalt silver.
 • Brännskador. Kolloidalt silver accelererar läkningen. Smärta och brännblåsa uteblir oftast.
 • Candidainfektion. Hjälper kroppen att rensa ut svampen.
 • Elöverkänslighet. Kan bero på systemisk svampinfektion som sätter ned immunförsvaret.
 • Förkylningsbesvär, snuva, hosta, heshet. Spraya i näsa och hals och dra in djupt ner i lungorna.
 • Halsont, halsfluss. Spraya halsen ofta. Dra in genom näsan också så nås övre svalgområdet.
 • Hepatit-C. Kolloidalt silver rensar ut viruset ur kroppen sakta men säkert.
 • Njurbesvär. Njurarna får hjälp med att rensa ut eventuella infektioner.
 • Prostatabesvär. Förstorade och inflammerad prostata kan påverkas positivt av kolloidalt silver.
 • Psoriasis. Stabiliserar sjukdomen. Komplettera med MSM.
 • Reumatisk värk, Psoriasis artrit. Kolloidalt silver kan ha effekt på värken.
 • Urinvägsinfektioner. Förebygg urinvägsinfektioner med att dricka ett par teskedar dagligen.
 • Ögoninfektioner. Spraya ögonen. Oftast snabbare effekt än antibiotikasalva.
 • Öroninfektioner. Droppa några droppar kolloidalt silver i öronen. Ligg kvar på sidan ett tag.

KS mot virus

Vissa virus är enklare än andra att få bukt med, men skulle man få en släng av en förkylning, så blir den i regel lindrigare och går över snabbare med hjälp av KS. Förkylning, influensa och vinterkräksjuka beror alla på olika virus.
Mot vinterkräksjukan kan man ta en större mängd KS, så drick en deciliter på stående fot. Har man redan börjat kräkas och inte får behålla något av maginnehållet kan man spraya små mängder i munnen och upprepa ofta. Silverjonerna går då ut i kroppen via blodet och attackerar effektivt virusinkräktarna. Ju tidigare man sätter in behandlingen, desto effektivare. Upprepa behandlingen under de kommande dagarna – även då du känner dig helt symtomfri. Det är ett effektivt sätt att få bukt med eventuella överlevande virus som annars kan växa till sig och återinfektera dig.
Det finns över tvåhundra olika virus som kan ge förkylning! Vissa av dessa förkylningsvirus samt influensavirus omges av ett skyddande lipidskikt, en hinna av fett, som skyddar mot de vattenburna silverjonerna i KS. Man behöver då något för att lösa upp skiktet och hjälpa silvret att ta sig in i viruset.

Silvergroggen

Gör en ”silvergrogg” genom att blanda lika delar kolloidalt silver med brännvin, vodka, tequila (min mans favorit) eller rödvin + lite färskpressad lime- eller citronjuice. Både alkoholen och syran löser i viss mån upp lipidskiktet och silverjonerna kan lättare ta sig in i viruset.
Ta en tesked av silvergroggen var femte minut under en timmes tid så märker du att förkylningen klingar av och försvinner inom några timmar. Håll vätskan under tungan och skölj runt i munnen någon minut innan du sväljer. Då passerar silverjonerna direkt ut i blodomloppet genom munhålans slemhinna. Silvret rensas successivt ut av njurarna till urinen så därför är det bra att upprepa många små doser istället för att ta en stor.

KS mot bakterier

Redan de gamla grekerna använde silver i medicinska sammanhang för att läka sår och få bukt med infektioner. Hippokrates beskriver hur man behandlade infekterade och svårläkta sår med hjälp av silverpulver som man strödde i såren. De gamla vikingarna använde sig också av silver och koppar för att begränsa påväxten på vikingaskeppen.
Kolloidalt silver uppfanns någon gång på 1880-talet och användes flitigt fram till 1940-talet. Silver användes i princip överallt där man ville få bukt med bakterier. Under 1900-talets första årtionden så var läkemedelsindustrin den som mest drog nytta av silvrets bakteriedödande egenskaper och man räknar med att det då fanns ett 90-tal registrerade läkemedel som innehöll silver. Dessa mediciner var uppemot 300.000 ppm starka, byggde ofta på silvernitrat och användes flitigt tills penicillinet patenterats.
En stor fördel är att KS kan användas var som helst på kroppen! KS kan droppas i ögonen vid ögoninflammation, användas i nässkölj mot besvär i bihålor, baddas på acne som orsakas av bakterier, droppas i öronen vid infektioner, sprayas på sår och andra hudinfektioner. Om du får spysjuka kan du ta ½ dl KS och ½ dl vatten och dricka det genast. Hålls det inte kvar, så ge med en tsk samma blandning väldigt ofta tills det börjar hållas.
Sprayning av kolloidalt silver kan vara ett effektivt sätt att behandla hals och näsa. Detta upprepas varje timme vid första symtom. Därefter 2-3 gånger under dagen och några dagar efter att symtomen försvunnit.
Eftersom bakterier förökar sig väldigt snabb gäller det att upprepa behandlingen ofta. Precis som med antibiotika bör man hålla på även ett tag efter det att man känner sig besvärsfri för att förhindra att de få överlevande bakterierna förökar sig så att åkomman blommar upp på nytt.
Till skillnad mot antibiotika så har bakterier svårt att utveckla resistens mot KS. KS påverkar oftast inte heller de goda tarmbakterierna Acidophilus och Bifidus som finns i tarmsystemet, medan däremot antibiotika dödar de goda tarmbakterierna som bygger vårt immunförsvar.

KS vid tandvård

Jag brukar skölja munnen med KS i min tandrengöringsrutin. Men man kan också göra en egen tandkräm med KS, MSM och kokosolja. Man får vitare tänder med blandningen, ilningar försvinner, tandfickor och parodontit går tillbaka. Och eftersom tandemaljen är levande vävnad så kan man eventuellt också få ett litet hål att gå tillbaka.

KS som vattenrening eller kosttillskott

I USA säljs kolloidalt silver som kosttillskott men i EU ändrades reglerna för kosttillskott för några år sedan och då bestämdes att mineraler måste kopplas till ett protein för att få klassas som ett kosttillskott.
Om silver kopplas till ett protein, så föreligger det risk för ackumulation och därmed en potentiell risk för argyri, en blå/grå-färgning av huden. Därför kan inte silver klassas som kosttillskott, även om argyri i sig inte innebär någon hälsorisk, endast kosmetisk.
Om silver hade bundits till ett protein, så hade det heller inte längre haft samma desinficerande effekt. Giftinformationscentralen i Sverige har medgivit att det finns inga inrapporterade förgiftningsfall som beror på kolloidalt silver.
Livsmedelsverket har alltså förbjudit försäljning av KS som kosttillskott så det får endast säljas som vattenrening. För att rena vatten kan man tillsätta två teskedar KS i 1 liter dricksvatten, skaka om och vattnet är sedan klart att drickas.
Silver- och kopparjoner har sedan antikens tid använts för att rena vatten från bakterie- och algtillväxt. Den som först använde sig av silver i vattenreningssammanhang var den persiske kejsaren Cyrus (Xerxes) som förvarade vin och vatten i silverklädda kärl.
Silverjondesinficerat vatten har dessutom använts på tusentals fartyg världen över sedan 1970-talet. Flera miljoner människor räknar man har druckit silverjondesinficerat vatten och man har under dessa dryga 40 år inte hittat några biverkningar.
Det finns en massa vattenreningsprodukter som har filter med aktivt kol som impregnerats med silver för att hämma bakterietillväxt, t.ex. Brita. Dessa filter är väldigt populära och kan hittas i de flesta hälsokostbutiker.

Men är inte silver giftigt då?

Nej, få produkter kan anses vara så säkra som ett 10 ppm starkt kolloidalt silver. KS innehåller 99.999% vatten och 0,001% rent silver. Det finns inga inslag av syror (som är fallet med silvernitrat). Produkten är oligodynamisk i sin funktion och skadar därför inte däggdjursceller, men är dödlig för svampar, bakterier, virus och även encelliga parasiter typ amöbor, protozoer och även plasmodiumparasiten.
Silvret som används i KS måste vara rent. Det får inte innehålla några andra legeringar. Partikelstorleken är också viktig. Den ska var så liten som möjligt. Annars kan man drabbas av så kallad argyrios, den enda kända biverkan man känner till vid intag av silver. Silverpartiklar samlas då i vävnaderna och man antar en blågrå nyans. Det syns framför allt om man utsätts för sol. Professionellt tillverkat kolloidalt silver ska inte ge dessa effekter.
Rent silver är varken cancerogent eller mutagent för däggdjursceller. Många blandar gärna ihop ett modernt elektrokolloidalt silver med 10 ppm styrka, med de gamla silvernitratbaserade produkter med upp till 300.000 ppm styrka som var godkända läkemedel i början av 1900-talet. Det är dessa starka medicinklassade produkter som ställt till med de flesta former av blå- och gråfärgning – såkallad argyri. Det är en milsvid skillnad på de ogiftiga silverjonerna som är genererade på elektrisk väg och de giftiga silverjonerna som kommer ur salpetersyralöst silver, alltså silvernitrat. Silvernitrat (kallas också saltsilver) är på grund av syran i produkten giftigt, frätande och starkt färgande och rekommenderas därför inte för konsumtion.
Silver är precis som järn och koppar klassad som en tungmetall. Det är dock först när man blandar silver med andra ämnen som det kan bli frätande eller färgande. Silver är nämligen också ett spårämne, precis som selen, mangan och zink. Våra kroppar behöver silvret i små mängder. Silver finns i naturen och därför även i maten vi äter och vattnet vi dricker. När det gäller halten av silver kan man göra en jämförelse med de silverkulor som finns i livsmedelsaffärerna till tårtgarnering. Varje kula innehåller motsvarande sex teskedar kolloidalt silver!
Enligt EPA kan man ta in 30 ml KS och enligt WHO 75 ml KS dagligen i 80 års tid utan att riskera biverkningar. EPA har även konstaterat att det krävs ett intag av 2 – 5 gram silver per kg kroppsvikt innan det blir giftigt. Det skulle innebära att en vuxen man på 80 kilo skulle tolerera mellan 160 – 400 gram rent silver i silverjonform. Detta motsvarar mellan 16.000-40.000 liter KS som intas på en gång. Att så få studier har genomförts beror sannolikt på att KS inte går att patentera.
Till skillnad mot antibiotika så har bakterier svårt att utveckla resistens mot KS. Danska forskare inventerade alla sina 400 antibiotikaresistenta stammar av bakterier 2007 och fann inte en enda som samtidigt var silverresistent. I de få fall av silverresistens som noterats så tappar bakterien ofta resistensen efter några få generationer när bakterien inte har behov för resistensen längre för att spara energi.
Silverjonerna i produkten påverkar oftast inte de goda tarmbakterierna Acidophilus och Bifidus som finns i tarmsystemet. Detta beror delvis på att KS tas upp i magen och övre delen av tunntarmen och därför påverkas inte de goda tarmbakterierna som sitter i tjocktarmen. Delvis beror det också på att de goda tarmbakterierna har en tjockare cellvägg. Jämför med antibiotika som dödar även goda tarmbakterier.
Silver ett naturligt förekommande grundämne som kommer från naturen och utan tvekan klarar av att återgå till naturen. Men miljöorganisationer har nyligen uppmanat regeringen att förbjuda silver i vissa sammanhang eftersom silverjoner i vattnet teoretiskt sett kunde döda akvatiskt djurliv. Men silver används ju som botemedel för akvariefiskar då de drabbas av svamp eller bakterieangrepp. Då häller man ner Fungistop i vattnet som består av en silverkolloid med styrkan 2000 ppm. Detta motsvarar att hälla ned 2 liter rent 10 ppm starkt kolloidalt silver i ett akvarium med storleken 20 liter. Fiskarna dör inte av detta utan får istället hjälp med att läka sår och bli av med bakterie- och svampangrepp. (Jämför med de läkemedelsrester som numera utsöndras från både människor och djur och som inte vattenreningsverken klarar av att filtrera bort.)
Ett annat exempel är då vi bär silversmycken. Då avsöndras silverjoner som till stor del sugs upp av huden och i teorin skulle man då kunna förbjudas att duscha eller bada med silversmycken då det kommer ut silverjoner i vattnet. Trots att mänskligheten under tusentals år använt sig av silversmycken, så finns ingen bred problematik med silverresistenta bakterier. Det saknas idag forskning som skulle visa att detta kan utvecklas till att bli ett stort problem.

Dosering

Jag brukar ta KS när jag känner att jag behöver det. Dr Mercola skriver om säker dosering. Tyvärr vet väl knappast någon hur mycket de väger i pounds (lbs) så jag har omvandlat formeln lite så att den passar våra västerländska mått.

1 lbs = 0,45359237 kg, så formeln borde bli ungefär som nedan. Ppm är 10 om vi använder Ionosils eller Holistics KS. 120 droppar vatten ger en tesked (5 ml).

Exempel om man väger 70 kg:

(#1): 26 x 70 / 10 = 182 droppar (ger 1,5 tsk) KS/dag.

(#2): 260 x 70 / 10 = 1820 droppar (ger 15 tsk eller 5 msk) KS/dag.

(#3): 675.937 x 70 / 10 = 4731559 droppar (ger 236,58 liter).

1. DAGLIG ANVÄNDNING
Maximala antalet konsumerade droppar KS per dag då man använder det fortlöpande och dagligen under hela sin livstid (upp mot 70 år eller 25 567 dagar).

26 x ___ / ___ = ___ droppar KS per dag
         kg   ppm           
Summan av din dagliga användning (#1) och kortvariga användning (#2) ska tillsammans inte överstiga hela livstiden (#3).
2. KORTVARIG ANVÄNDNING
Maximala antalet konsumerade droppar KS per dag då man använder det kortvarigt för ett kortvarigt mål.
260 x ___ / ___ = ___ droppar KS per dag
           kg   ppm           

De flesta använder inte KS på en daglig basis utan snarare vid behov. Som en generell riktlinje kan man försöka hålla den kortvariga användningen till ca 10 dagar/månad.
3. HELA LIVSTIDEN
Maximala antalet konsumerade droppar KS som intas under hela din livstid.
675 937 x ___ / ___ = ___ droppar KS
                  kg   ppm           
Man ska inte konsumera stora mängder silver under en kort tidsperiod. EPA RfD hänvisar till pågående daglig användning i 70 år (# 1). Kroppen behöver tid att ta till sig och eliminera, vilket är anledningen till att man också bör följa den allmänna riktlinjen för korttidsanvändning (# 2). 
Figuren i (# 3) representerar gränsen för ”dagligt bruk” gräns (# 1) under 70 års tid. Även om det är närmast omöjligt att exakt kunna bestämma din livstidsanvändning, ger denna siffra en användbar riktlinje för dina gränser. Den visar också hur generellt säker KS är, eftersom mycket få människor någonsin kommer att närma sig den nivån under hela sin livstid.

Varifrån?

KS säljs i hälsobutiker och hos terapeuter, men man kan också göra sitt eget bara man vet vad man håller på med. Apparater finns också att köpa på internet, men ta för säkerhets skull kontakt med en kunnig terapeut för att få information om vad som är viktigt att tänka på vid köpet.

Inköp och användning

(Uppdatering, 16.12.2014)
Jag varken tillverkar eller säljer vidare Kolloidalt Silver och jag tjänar heller ingenting på att skriva detta blogginlägg. Huruvida du vill använda dig av KS eller inte, är helt och hållet ditt eget personliga val!
Om du vill börja använda KS och undrar över lämplig dosering eller lämplighet för en specifik sjukdom eller liknande, hänvisar jag dig till gruppen ”Kolloidalt Silver 3.0 & Kolloidinen hopea” som finns på Facebook. Där finns pålästa och kunniga yrkesmänniskor och privatpersoner som har erfarenhet kring användning av KS och kan ge goda råd kring dessa frågeställningar.

Läs mera här:

Och på engelska:
Vilken text tack morotsliv.com

Jag hoppas min text kan hjälpa någon.
Läs på.
Tipsa andra.
Antibiotika resistensen är skrämmande.

Tack Christofer för tipset!
Kram❤️ älskar dej❤️

Hälsning Christina

2 kommentarer:

 1. Många kompletterar också KS med MSM. Googla och testa.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset. Berätta gärna för mej.
  Får jag berätta det vidare från dej.
  Vem är du?
  Kram Christina��

  SvaraRadera