onsdag 16 december 2015

Cajsa Wargs kryddstarka pepparkakor

 
Hej!
 
Min väninna Anki gör ALLTID Cajsa Wargs kryddstarka pepparkakor.
Jag tror att hon är inne på sin fjärde omgång bak under december månad!
Sådan åtgång har dessa kakor.

Tips! Vi tar mindre mjöl än som det står i receptet, vi tar mer kryddor.
Gör som Du vill!


Nu en kopp kaffe och en god pepparkaka.


Cajsa Wargs kryddstarka pepparkakor

  • 125 g smör
  • 3/4 dl vatten
  • 250 g farinsocker
  • 75 g hel mandel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk muskot
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 msk pomeransskal
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk svartpeppar
  • 300 g vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, farinsocker och smör långsamt. Blanda samman med alla övriga ingredienser och rör ihop till en slät smet.
  2. Låt vila över natten på en sval plats.
  3. Observera att mandeln ska vara hel(står det i originalreceptet, hacka om Du vill!
  4. Rulla ut till rullar, ca 5 cm i diameter.
  5. Skär rullarna i tunna skivor, ca 2 mm.
  6. Grädda i 150 grader 12-18 minuter, beroende på ugn.
Mums! Lycka till!

Kram C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar