måndag 28 december 2015

Vintervärdarna 2015/2016


Hej!
 
Ett måste, att lyssna på Vintervärdarna.
På Sveriges Radio.
Så här ser listan ut, välj Din favvo!
Kryp ner i sängen en tidig vinterkväll när det blåser isande
vindar utanför fönstren, sätt i hörlurarna.
Njut!

Åtta exklusiva Vintervärdar kommer förgylla jul- och nyårshelgen 2015/2016. Det är Sveriges Radios lyssnare som har, bland alla tidigare Sommarvärdar, önskat värdar till att göra nya program.Johan Rockströms Sommar for iväg som en raket i sociala medier i somras. Professorn i miljövetenskap varnade för de akuta globala miljöriskerna och på lyssnarnas begäran gjorde vi även en engelsk version. Efter FN’s stora klimatmöte i Paris ska han summera hur det gått för världen detta ödesår. Frågan är, kommer vi att hinna i tid?
Hans Rosling fick hela Globen att koka i höstas när han höll sitt brandtal om flyktingkrisen. Denna professor i internationell hälsa efterfrågas nu för andra gången som Vintervärd och han ska i direktsändning berätta om sina två stora upptäckter.
Terese Cristiansson återvände i sitt Sommar till personer hon mött som utrikeskorrespondent och skildrade hur livet är på helvetets kant för människor i krigshärdar. I Vinter kommer hon berätta om hopp och glädje, om människor som lyckas ge orättvisan en smäll på käften.
I sitt Sommar berättade Alice Teodorescu om familjens flykt från Rumänien och som politisk redaktör debatterar hon ofta integration och flyktingfrågor. Lyssnarna önskar nu höra henne igen och denna gång blir ämnet kärlek.
En annan av årets Sommarvärdar, Sanna Lundell, talade om ett feministiskt uppvaknande och sitt beslut att välja bort det konventionella. I Vinter kommer hon att prata om svaghetsförakt och vikten av att rannsaka sig själv.
Lyssnarna söker kunskap om hur de kan tänka och agera för att nå framgång. Föreläsaren Kjell Enhager vägleder många personer från olika sfärer. Nu kommer det att handla om tro, hopp och kärlek – om yolo swag.
Vi inleder serien med konstnären Lars Lerin som i sitt Vinter i fjol gav röst åt olika fiktiva lyssnare. Karaktärerna gjordes så bra att lyssnarna undrade vilka dessa kritiker var. En ny karriär adderades till denna multibegåvning.
På nyårsafton direktsänder skådespelaren Olof Wretlingfrån Idunteatern i Umeå med publik på plats! Han kommer att delge publiken och lyssnarna de diagnoser han fått ta del av när han begärde ut sina journaler.
Klimathot, flyktingkris, kärlek, krig, humor, feminism och yolo. Lyssnarnas val säger onekligen en hel del om den tid vi lever i nu.
Kram på Er därute/C Inga kommentarer:

Skicka en kommentar