lördag 6 augusti 2016

Vintips

Hej!
Lite vintips från mej!
 
 

EKO och smakrikt vin av mörka bär och mörk frukt med mjuka tanniner och bra balans. Här har ni ett vin med kryddig ursprungstypicitet från Rhône-dalen, som bland annat kännetecknas av smak från björnbär, kryddor som lagerblad och vit- svartpeppar. Toppval och mycket vin för pengarna.
Baron de Ley står för hög och framförallt jämn kvalitet. Ingen smakbomb utan balanserat och komplext à la Rioja. Nypon, plommon, peppar, vanilj och rostade ekfat är alla framträdande inslag. Därtill med lång eftersmak. Gott i goda vänners lag och i kombination med lagom kryddade kötträtter.


 


Trio Merlot är ett fylligt vin med sammetslena tanniner och en lång, len eftersmak. Addera därtill en intensiv doft av plommon, choklad och cederträ.
Trio Merlot (6556) består av 65% Merlot, 30% Carmenere, 5% Cabernet Sauvignon. Druvorna har legat på franska och amerikanska ekfat som är nya och upp till 5 år gamla i 6-8 månader. Vinet finns i Systembolagets bassortiment och kostar 82 kr.

 
 Portugisiska vinhuset José Maria da Fonseca grundades 1834 av en vinmakare med samma namn. Företaget ägs idag av bröderna António och Domingo Soares Franco, som utvecklat företaget till att idag omfatta 650 hektar vingårdar i fyra olika regioner. Varje år producerar huset 12 miljoner flaskor uppdelat på cirka 40 olika cuvéer.
Den 1 mars 1979 lanserades det röda vinet Periquita på Systembolaget och succén lät inte vänta på sig. Årgången var 1977 och det rustika, syrliga vinet fungerade jättebra till dåtida klassiska svenska söndagsmiddagar som vilt med gräddiga såser, eller slottsstek. Snart märkte många konsumenter också att Periquita gick bra att lagra och i många vinkällare som anlades på 1980-talet finns det säkert fortfarande några gamla flaskor Periquita kvar.
Veckans vin är den senaste årgången av Periquita som numera kallas Periquita Original. Köp gärna en låda av detta vin och spar några flaskor så ni kan prova dem de kommande tio åren.
2013 Periquita Original, José Maria da FonsecaEtt ungt, friskt vin med torr, elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, lingon, mandariner, våt sten och mineraler.
75 kr 86 poäng Superfynd 

Hoppas något passar!
Hälsning Christina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar