Chokladdoppad lakritskola med flingsalt
Dom här måste Ni bara göra,
Charolinas specialrecept!
Lite pussel i det gråa väder som det är just nu.
Blir ca. 50 stycken
Carros lakritskola med flingsalt.
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar, (hårda lakritskarameller)
2 tsk smör
200 g mörk choklad
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk pepparkaramellerna i en kastrull.. Låt koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock och tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”. Det tar ca 15 minuter.
Rör om då och då....
Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Ställ kolan kallt att stelna. Smält under tiden chokladen (i micro eller vattenbad) och låt den svalna (annars smälter kolan). Skär kolan i bitar.
Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.
Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Ställ kolan kallt att stelna. Smält under tiden chokladen (i micro eller vattenbad) och låt den svalna (annars smälter kolan). Skär kolan i bitar.
Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.
Sen är de bara att äta, så otroligt goda!!
Hälsning Christina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar