onsdag 28 juni 2017

Jag en Cotes du Rhone freak!


Hej!
Sommarväder, jag vet inte, det blåser, regnar och solen skiner men dom sköna långa varma sommarkvällarna har inte infunnit sig!

Här kommer ett vintips!
Ett bra sådant, från en Cotes du Rhonefreak.

En Cotes du Rhone freak som jag har beställt och hämtat detta vin idag! Kostar 79:- kr.
Fynd! 
Importör: Giertz Vinimport

Så här skriver vinklubbben.se 
Välkända Joseph Pellerin, en av Sveriges mest populära och bästsäljande producenter från Rhône, lanserar nu sitt stora vita vin Côtes du Rhône Blanc Reserve. En prisvärd pärla som visar upp de typiska dragen som kännetecknar de vita legendariska vinerna från Rhône: stor fräschör och klassisk elegans!
Côtes du Rhône Blanc Reserve är en vit Rhôneblandning gjort på de typiska druvorna från området, Grenache Blanc, Viognier, Marsanne och Roussanne. Druvor som om du inte provat dem förr kan bli en ny härlig bekantskap. Vinet bjuder på en ursprungstypisk fräschör och en nyanserad fruktig smak av galiamelon, vit persika, litchi och citrus. Vinrankorna har vuxit i jordmån bestående av kalksten och lera vilket bidragit till en viss elegant mineralitet. Smaken kompletteras ytterligare av en subtil fatkaraktär som kommer från att vinet delvis lagrats på franska ekfat.
Côtes du Rhône Blanc Reserve är ett perfekt val till sommarens alla måltider, såsom färgstarka sallader, grillad kyckling och läckra laxrätter!
Vingårdarna hos Joseph Pellerin ligger belägna nära den historiska staden Avignon, nästgårds till berömda distriktet Châteauneuf-du- Pape. Här plockas noggrant utvalda druvor från högkvalitativa odlingslägen under överinsyn av den dynamiska och karismatiska vinmakaren Jean-Philippe Perrin. Med varsam hand skapar han sedan ett vin sprunget ur traditionen men med en modern touch.


Ett gott sommarvin, ett matvin. Njut!
Sommarkram från Christina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar