lördag 10 februari 2018

Munskänkarna i Tranås


Hej!
Jag är sektionschef i en förening som heter Munskänkarna.

Föreningen Munskänkarna är en ideell förening som bildades 1958 och är idag en landsomfattande vinprovarorganisation med cirka 25 000 medlemmar. Vi finns på över 170 orter i Sverige och utomlands.
Vårt syfte är att öka kännedom och kunskap om vin och andra ädla drycker, samt verka för goda och måttfulla dryckesseder. Detta gör vi genom att erbjuda vinprovningar och olika vinutbildningar.


Catharina Fundin mottager utmärkelsen Årets Vinkrog med fyra vinklasar. 
Catharina äger Apotekarns Vin & Delikatesser i Tranås.

Munskänkarna utser Sveriges bästa vinkrogar. Syftet och ändamålet med Munskänkarnas Vinkrogar är att ge oss vinintresserade ett bättre, bredare och mer prisvärt vinutbud på landets restauranger. De krogar som uppfyller Munskänkarnas kriterier får utmärkelsen 1, 2, 3 och 4 druvklasar (4 druvklasar är den högsta utmärkelsen).

Kriterierna är att krogen ska ha ett brett utbud av vin, att det ska finnas ett flertal viner glasvis, att det ska vara rimliga priser, att vinlistan ska vara informativ, att krogen har bra vinglas samt att krogens personal har bra kunskap om vin.


Här firas det!


Catharina och jag


Catharina och en del av Tranås Munskänkars styrelse


Bubbelbaren öppnades!


En blomma för vitt vin, en för rosé och en för rött!

Hos oss har du möjlighet att delta i vinprovningar och gå på vinkurser till självkostnadspris samt möjlighet att åka på vinresor. Du får vår uppskattade medlemstidning Munskänken hem i din brevlåda åtta gånger om året och varje månad kommer ett nyhetsbrev med aktuella vintips direkt till din e-postadress.

Medlemsförmåner

  • Tidningen Munskänken
  • Vinjournalen
  • Vinprovning
  • Kursverksamhet
  • Resor
Hälsning Christina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar